2008. október 30., csütörtök

Örömünnep

Holnaptól, hogy szakadna az ég a telibekúrt világra, van három szabadnapom.
Szarok mindenre, nagyon ideje volt már és aki el akarná venni megkönnyebbült jókedvkísértetem, annak önnön szemfogammal tépem fel nyaki ütőerét.
Szóltam. Komolyan mondom.

2008. október 29., szerda

Ropi Bácsinál mindig jókat lel az ember


You are The Lovers


Motive, power, and action, arising from Inspiration and Impulse.


The Lovers represents intuition and inspiration. Very often a choice needs to be made.


Originally, this card was called just LOVE. And that's actually more apt than "Lovers." Love follows in this sequence of growth and maturity. And, coming after the Emperor, who is about control, it is a radical change in perspective. LOVE is a force that makes you choose and decide for reasons you often can't understand; it makes you surrender control to a higher power. And that is what this card is all about. Finding something or someone who is so much a part of yourself, so perfectly attuned to you and you to them, that you cannot, dare not resist. This card indicates that the you have or will come across a person, career, challenge or thing that you will fall in love with. You will know instinctively that you must have this, even if it means diverging from your chosen path. No matter the difficulties, without it you will never be complete.


What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.

Nesztek kép - ez én vagyok :)


(Amúgy beállítottam az időt, így iksz év után.)

2008. október 28., kedd

Szkájpból szemelgetve

[17:01:08] zombidroid: hogy halad a politikusmészárló project?
[17:01:14] mergenc: hogy szarjanak sünt, szarul, bazmeg, mindenki azt hiszi, hülyéskedek
[17:12:20] zombidroid: gazdagnak kéne már lenni, csomó kellemetlenségtől megkímél
[17:12:36] zombidroid: pl a szegénységtől
[17:12:45] mergenc: raboljunk ki politikusokat
[17:12:50] mergenc: dupla haszon
[17:13:07] zombidroid: rablógyilkosságra gondolsz
[17:13:40] mergenc: aha
[17:13:50] mergenc: szerinted lecsapna ránk a népharag?
[17:14:24] zombidroid: pajzsra emelnének
[17:15:14] mergenc: LOL
[17:16:08] zombidroid: csak hülyén néznénk ki, birkákkal a pajzsunk alatt

2008. október 27., hétfő

A joghurt - király

Nem tudom, említettem-e már. Pedig az, sőt, amit nem gondoltam volna, a natúrjoghurt egyáltalán nem rossz. Igaz, nem is olyan jó, mint mondjuk a kefír vagy a soproni, de nem rossz; ízesített testvéreiből ma eddig egy epres és egy barackos csúszott le, de hamarosan megölöm a cseresznyéset is.
(Amúgy mi a rossebnek legyen színes, he? - Nem a joghurt, a blog.)
* Amúgy a barackosnak zavarbaejtően majonézszíne volt.
---
Megnéztem az Incredible Hulk-ot, ezt az újat, az edvárdnortonossat. Na, ez a film azt tudja felmutatni, hogy erőltetett és szar benne az Edvard Norton, gagyi és izzadtságszagú, amit Tim Roth művel, Liv Tyler meg kövér és bamba - szóval bizonyos szempontből vannak a filmben újítások. Ja, a cgi olyan, mintha nem is lenne, de hát ezek után az a legkevesebb. Meg az, hogy olyan portugált még nem hozott a világra anya, aki ilyen szépen mondaná, hogy "Obrigááádóóó..." - persze ezek aztán már rohadtul nem számítanak, le is állítom magam, mert minden fél percben eszembe jut valami fos a filmből.
---

2008. október 26., vasárnap

Lassú víz...

...template-et mos. Régóta ilyen már a blog, nem kellene máshogy kinéznie?
(Tudom, tökmindegy, jobban tenném, ha inkább érdekes dolgokat írnék, hát, nem, ugyanis nem nagyon történnek olyanok mostanság.)
Szóval kiírom a népszavazatolást.
Gondolom, akár öten is szavaznak vagy valami ilyesmi.

The Inevitable Return Of The Great White Food Waste Grinder

Az egyik éjszakás kajáját már megettem, hamarosan következik a másiké. Kiakadok, ha csak belegondolok - innen még vacsorázni is fogok, így is éhes leszek, mire hazaérek. Ha nem lenne olyan szomorú és éhteljes, akkor röhögnék ezen a spóroláson. Ha éjszaka is rendesen enne az ember, már éhen haltam volna.
--
Ápdét: benyomtam hat szendvicset egy tál szlöttyös-húsos tésztát és még van egy kevés abból is, meg van három sütim. Asszem, valahogy csak életben maradok ma.

2008. október 24., péntek

Hiába voltam éjszakás, öt órát aludtam

Ami nagyon jó ilyenkor. Eléggé szar éjszaka volt, de szerencsére engem az élet apró örömei nagyon fel tudnak dobni, mint például amikor felszállsz a végigmelózott éjszaka után a nép buszára (by Kresi) - ami amúgy a kettes busz, olyan, mint Budapesten a hetes, hátha valaki nem lenne kiművelt a pécsi tömegközlekedési viszonyokban -, szóval felszállsz, agyonfagyva, pofán csap az igazzy magyar rögvaló egy laborkörülmények között egyértelműen előállíthatatlan gázfelhő formájában, ami nagyrészt szimfóniaszagot, mégnagyobbrészt másnapos kevertszagot áraszt, de, és itt jön a jó hír, nem hányod le. Minek is tennéd, amikor három megllóval később jön a jutalom azért, hogy megtartóztattad magad: reszketeg bácsika száll fel a buszra, nagyjából képben van, de azért ne következtessünk ebből messzire, kopott tweedzakójavállai fölött billegő feje erőst ritkuló szőrzettel bír, ám ott van, hogy jótékonyan takarja a hibákat, a baseballsapka, SHOW NO MERCY felirattal. Lehet, hogy véhás emlék.

Más.


Amúgy HIMYM a sorozatsláger, szerintem Tücsi annyira nem lelkesedik érte, mint én, pedig nagyon nagyszerű. Ja, feloldás: How I Met Your Mother. Van róla valami a magyar wikin is, de azt inkább felejtsük el, mindenesetre játssza a Comedy Central is, egyáltalán nincsenek kétségeim afelől, hogy milyen minőségű fordítással és szinkronnal. Sajnos. Ha valaki konkrétan is tudja, ne habozzon szólni felőle. Lényeg a lényeg, baromi kedves, jópofa, vicces sorozat, ezer éve megy, szóval van tartalék, és sok mindent meg lehet belőle tudni. Például, hogy hogy lehet két perc alatt lezavarni egy randit. (Kivel randizik Ted és mi köze ennek egy másik sorozathoz, ami melyik? - A (szerintem baromi egyszerű) kérdés megválaszolói kapnak egy fejsimit emailben.


2008. október 21., kedd

Darabokból összerakott poszt

Merthogy még nincs 23-a és töküres a hotel, gyakorlatilag most éppen semmi dolgom - ami lett volna, akár csak estére (16:45 van), azzal meglepő módon már végeztem, pedig nem vagyok egy nagy előredolgozó. Mondhatni: sőt. Viszont pontosan ezernégyszáztizenkét napja dolgozom zsinórban. Nem vicc. Megszámoltam: a hónapban egy olyan napom volt szabad, aminek 24 órájával bírtam. A tendencia az, hogy amikor reggel nyolcra érek haza, tökfáradtan, na, az a szabadnapom, rektálisan kontaktolhatom magamnak.
Szóval nem érek rá sosem, ez előhozta a Hegy meg a Mohamed problémakört, jönnek a szülők látogatóba, ami nagyon jó, csak takarítani nincs nagy kedvem, pedig eléggé ráférne a lakásra. Majd holnap dél körül, azzal tudok aludni is meg takarítani is. Ha már házimunka: Tücskös elfelejtett inget vasalni (na, ja, én meg nem szóltam), úgyhogy nekem kellett. Ez a vasalás dolog, na, ezt eddig csak kívülről láttam, de megalapozódott a vélekedésem: ez egy faszság. Amúgy nem ment olyan rosszul, mint gondoltam, bár 1., az elején inkább csak a ráncokat kontúroztam; 2., nem erőltettem olyan halálosan; gondolom, utóbbi miatt nem néz ki úgy, mint egy fiatal lánchegység.*
Most abbahagyom, mert mozog a világ, majd ápdételek, ha...
Amúgy meg egyre kurvajobb vagyok ebben, amit csinálok. :)
*Gyűrt hegyek: A hegyek többsége olyankor keletkezik, amikor a földkéreg lemezei összeütköznek, és a lemezhatárok mentén a kőzetek felgyűrődnek, majd megemelkednek. Ez a folyamat az ún. hegységképződés. A megemelkedett tájon aztán az erózió alakítja ki a csúcsokat és a völgyeket. Így alakultak ki pl. a Himalája, az Andok és az Alpok hegyvonulatai. - hu.wikipedia.org
Ápdét 1.: És eléggé eszegetek is, már ha van időm meg van mit, most fogok nekiállni a harmadik szendvicsnek két és fél óra itt-tartózkodás után; nem kell amúgy olyan komolyra gondolni, ezek ilyen szállodás barbizsömlék, hogy szarna sünt, aki kitalálta.** Tegnap keffirres napom volt, de csak kettőt találtam, csak annyit ettem. Ja, még valami az itteni konyháról - ahogy Kőhalmi Zoltán mondta volt (majdnem) egy hasonló józanságú jelenség kapcsán: ...a zöldborsó indokolatlan használata. Szóval, ha valami mellett nem látsz borsót, akkor az töltve van vele... - nála ez répa volt, én meg boldog lennék, ha cserélhetnék vele.
** Ilyenkor amúgy az éjszakás(ok) kajáját eszem, amit általában meghagy(nak), szóval valószínűleg én vagyok kis hazánk legjobban öltözött konyhamalaca.

2008. október 19., vasárnap

2008. október 18., szombat

Cím nélkül

- Can I have the key to the business center?
- Yes, of course...
- Do you have internet in there?
- No, unfortunately we don't.
- Then it's completely useless.

Most erre mit lehet mondani?

- Yeah, mate, you're fucking right...

(Elkezdtem kiszámolni, mennyibe kerülne felállítani egy saját wireless rendszert. Röhejes, bazmeg, röhejes...)

Ma

Kicsit alulmúltam önnön magam azzal az akcióval, hogy eljöttem dolgozni, nade inget meg aztán nem hoztam magammal. Még jó, hogy mindig korábban jövök, így nem is késtem sokat amiatt, hogy el kellett mennem inget venni.
Napi nyelvbravúrok (1.): antik eladó. Meg a pöcsöd. "Csókolom, Lujzika, húsz deka arisztofanészt kérnék; és van még abból a múlt heti óccsított horácból?"
Napi nyelvbravúrok (2.): állandó akció. Ezt sokáig ízlelgettem, egyetlen szösznyi kis összetétellel megszüntetni a jelölt értelmét, hát ez zseniális.
Dolgozom amúgy, persze.

2008. október 11., szombat

Hosszabb lélegzetvétel

Szóval az úgy van, hogy dolgozom, eléggé sokat, főleg pedig hülye időszakokban. Mióta dolgozom, egyszer volt csak olyan, hogy egy héten két szabadnapom lett volna* - illetve, a héten olyan lett volna, csak éppen az első szabadnapom a kettőből valahogy pont az a nap volt, amikor reggel hétkor fejeztem be a munkát. Emellett (nem) szorgosan tanulok tördelni, valóban nem egy nagy vasziszdasz, olyan, mint az összes többi dolog a világon: neki kell állni, megtanulni és csinálni. Ki nem tudja.
[Van ez a vélekedésem, amivel nem mindenki ért egyet, hogy gyakorlatilag mindenki érhet mindenhez, Tücsi például eléggé hülyén nézett rám, amikor mondtam, hogy szereljük meg mi a kocsit, nem lehet olyan bonyolult, hiszen még az autószerelők is meg tudják csinálni. Az ő autószerelője mondjuk megér egy misét, vagy inkább egy egész sorozatot a mellye kasába, elöljáróban annyit, hogy hetvenezer forint után képes volt ugyanolyan szarul visszaadni az autót, hogy a nyavalya tegye akárhova.]
Na, de vissza a dolgos hétköznapokra, melyek tényleg eléggé buzimód telenk munkaügyileg, szerintem kicsit még várogatok, aztán elkezdek kampányolni a 12 órás műszak mellett. Nem tudom, ki az az idióta, aki nem vállalná be, lévén már a nyolc órával is úgyis el van baszva a napod, akkor meg tökmindegy.
(Juteszembe, munka, szembesültem megint a magyar értelmiség egyik krémjével, a jogászokkal (tisztelet a kivételnek). Kicsit nehezen tolerálható, ha valaki nem képes felfogni, hogy a "regisztráció" az a konferenciára vonatkozik, délben, egy koppanásig teli szállodában nem fog szobát kapni, akkor sem, ha valami fatális hiba folytán ott van a neve mellett, hogy doktor - egyszerűen azért, mert a leendő szobáját még éppen hogy csak elhagyta az előző lakó. És nem, bazmeg, te sekélyes barom, ez nem a szobaaszony hibája, hanem azé a seggfejé, aki szerint, bár öles betűkkel ki van írva, hogy kettőtől lehet elfoglalni a szobát, ez rá nem vonatkozik. Ezután már csak savanyú röhögésre futotta, amikor a másik meg azzal jött oda, hogy nem mindenki tud ám angolul, ugyan mondjam már meg, de gyorsan, hogy hogyan kell a bejelentkező lapot kitölteni és közben az orrom előtt lobogtat egy papírt, amin az elvárt felett teljesítő szállodai alkalmazottakat lehet nevezni. Kell-e mondani, hogy ugyanaz a papír két centire ettől ott van magyarul is, és nagyonnagyon messziről sem emlékeztet egy bejelentőlapra. Na, ez már nagyon kikívánkozott, szorri.)

Meg mellette azon melózok, hogy összehozzak egy ingyenes online szerepjáték - fantasy - scifi témájú fanzine-t, köszönöm, haladunk, alakulunk, mint púpos gyerek a prés alatt, hála az égnek eléggé régen megszoktam, hogy mindenféle előrevetítést felszorozzak fível, így olyan kurva nagy meglepetések nem is érnek. Tanácsolom mindenkinek, a fí {φ} az egy gecimód okos állandó - nem kell aranymetszés meg Fibonacci meg hullámfüggvény hozzá, elég, ha kiszámolod, hogy a haverokkal töltött hétvégére hány sört kell biztosan megvenni és ha nem akarsz csalódni, felszorzod fível. Pölö.
Érdeklődők itt is utánanézhetnek a dolognak.
Én meg meg is untam az írást, pedig még el sem kezdtem.
(Üzenet az agynak: abbahagytad az írást, mi lesz így szegény szereplőkkel?)

* Amikor itt volt a Vén Hülye és kedves barátosnéja, persze, arról sem írtam, de majd kitérek rá egyszer.
-----
Ezt még idedobnám, mert vicces:

2008. október 6., hétfő

Sorozat-ápdét

Merthogy persze muszáj tudni mindenkinek, hogy Shield-et nézünk, na.

Jelentkezés

Amúgy nincs semmi különös, dolgozunk, Tücskös is, én is, egymásra licitálva, így pl kevesebbet is költünk, nem mintha amúgy... A héten lesz kettő szabadnapom is, szóval én az egyikre mindenképpen terveznék egy sörivást is, mert az már nagyon kellene, a másikat pedig arra használjuk, hogy felugrunk a Balatonra és azon melegiben még vissza is jövünk, mert másnap persze megint dolgozom. Közben meg ezzel is el vagyok foglalva, nem is olyan bonyolult dolog tördelni, ha jobban megnézi az ember. Csak időm nincs eléggé, de majd az éjszakás műszakban megvizsgálom a dolgot részleteiben. Az új linuxos szerelem meg szerintem tisztára az LXDE lett, csak Tücsi nem szereti, mert nem olyan, mint az Ubuntu, ami alatt ő azt érti, hogy nem olyan, mint (az a) Gnome, ami úgy van beállítva, ahogy megszokta.