2008. október 11., szombat

Hosszabb lélegzetvétel

Szóval az úgy van, hogy dolgozom, eléggé sokat, főleg pedig hülye időszakokban. Mióta dolgozom, egyszer volt csak olyan, hogy egy héten két szabadnapom lett volna* - illetve, a héten olyan lett volna, csak éppen az első szabadnapom a kettőből valahogy pont az a nap volt, amikor reggel hétkor fejeztem be a munkát. Emellett (nem) szorgosan tanulok tördelni, valóban nem egy nagy vasziszdasz, olyan, mint az összes többi dolog a világon: neki kell állni, megtanulni és csinálni. Ki nem tudja.
[Van ez a vélekedésem, amivel nem mindenki ért egyet, hogy gyakorlatilag mindenki érhet mindenhez, Tücsi például eléggé hülyén nézett rám, amikor mondtam, hogy szereljük meg mi a kocsit, nem lehet olyan bonyolult, hiszen még az autószerelők is meg tudják csinálni. Az ő autószerelője mondjuk megér egy misét, vagy inkább egy egész sorozatot a mellye kasába, elöljáróban annyit, hogy hetvenezer forint után képes volt ugyanolyan szarul visszaadni az autót, hogy a nyavalya tegye akárhova.]
Na, de vissza a dolgos hétköznapokra, melyek tényleg eléggé buzimód telenk munkaügyileg, szerintem kicsit még várogatok, aztán elkezdek kampányolni a 12 órás műszak mellett. Nem tudom, ki az az idióta, aki nem vállalná be, lévén már a nyolc órával is úgyis el van baszva a napod, akkor meg tökmindegy.
(Juteszembe, munka, szembesültem megint a magyar értelmiség egyik krémjével, a jogászokkal (tisztelet a kivételnek). Kicsit nehezen tolerálható, ha valaki nem képes felfogni, hogy a "regisztráció" az a konferenciára vonatkozik, délben, egy koppanásig teli szállodában nem fog szobát kapni, akkor sem, ha valami fatális hiba folytán ott van a neve mellett, hogy doktor - egyszerűen azért, mert a leendő szobáját még éppen hogy csak elhagyta az előző lakó. És nem, bazmeg, te sekélyes barom, ez nem a szobaaszony hibája, hanem azé a seggfejé, aki szerint, bár öles betűkkel ki van írva, hogy kettőtől lehet elfoglalni a szobát, ez rá nem vonatkozik. Ezután már csak savanyú röhögésre futotta, amikor a másik meg azzal jött oda, hogy nem mindenki tud ám angolul, ugyan mondjam már meg, de gyorsan, hogy hogyan kell a bejelentkező lapot kitölteni és közben az orrom előtt lobogtat egy papírt, amin az elvárt felett teljesítő szállodai alkalmazottakat lehet nevezni. Kell-e mondani, hogy ugyanaz a papír két centire ettől ott van magyarul is, és nagyonnagyon messziről sem emlékeztet egy bejelentőlapra. Na, ez már nagyon kikívánkozott, szorri.)

Meg mellette azon melózok, hogy összehozzak egy ingyenes online szerepjáték - fantasy - scifi témájú fanzine-t, köszönöm, haladunk, alakulunk, mint púpos gyerek a prés alatt, hála az égnek eléggé régen megszoktam, hogy mindenféle előrevetítést felszorozzak fível, így olyan kurva nagy meglepetések nem is érnek. Tanácsolom mindenkinek, a fí {φ} az egy gecimód okos állandó - nem kell aranymetszés meg Fibonacci meg hullámfüggvény hozzá, elég, ha kiszámolod, hogy a haverokkal töltött hétvégére hány sört kell biztosan megvenni és ha nem akarsz csalódni, felszorzod fível. Pölö.
Érdeklődők itt is utánanézhetnek a dolognak.
Én meg meg is untam az írást, pedig még el sem kezdtem.
(Üzenet az agynak: abbahagytad az írást, mi lesz így szegény szereplőkkel?)

* Amikor itt volt a Vén Hülye és kedves barátosnéja, persze, arról sem írtam, de majd kitérek rá egyszer.
-----
Ezt még idedobnám, mert vicces:

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem is emlékszik már a meszes agyával, mi fater? Mindegy, hantázzon valamit, vénség. :D